Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
14.09.2016.
15:07 > 21:46
Police Apoteke "Novi Sad" i dalje su prazne, a još uvek nema naznaka da će se ta situacija uskoro promeniti.
  • Baba Vanga

    17.09.2016 13:13
    Sunovrat
    Za informaciju samo..drzavne apoteke su docekale ono sto svi koji rade na trzistu imaju a to je konkurencija. Privatnih apoteka je bilo i pre nego se drzava odlucila da da recept i privatniku. Samo su drzavni apotekari zaboravili na monopol koji su drzali, kako se se ponasali prema dobavljacima i zaboravili svoja bahacenja po raznim destinacijama na nazovi kongresima. Sve kad tad dodje na naplatu. A kako nikad nisu znali trzisno da posluju ( doduse ima izuzetaka) desio se sunovrat.
    Drzava je kriva jer nije napravila mrezu ustanova i sto dozvoljava da kojekakvi otvaraju apoteke. Ovamo im firme propadnu on hop otvori drugi lanac sa drugim nazivom i radi. Zato sto mu je dato. Nema toliko novih pacijenata koliko je pootvarano apoteka i najvece ribe gutaju manje. Logicno. Da bi neko rastao neko mora da padne. Samo ne znam zasto ih dave kao zmija zabu..nek privatizuju i drzavni sektor i videcete onda apsurd sistema..sami ce sebe pojesti..Tek onda ce nastati divlji zapad. Jer koliko god i šta god mi mislili o drzavnim apotekama one su jos uvek te koje rade po tenderima , kontrolisu kvalitet robe i ipak imaju dovoljno iskustva u radu sa pacijentima. A sta moze da nauči farmaceut kod Zegina? Za edukaciju nema mesta. Skupa je..a on i slicni nisu tu da edukuju vec da nam uzmu novac. A zdravlje? Ko vas pita..
  • Divan

    15.09.2016 14:04
    Rafovi su prazni a zaposlenih kao pleve, prođete pored apoteke u Narodnog fronta , oni kafenišu.Pa ukoliko želiš tuda da prođeš, nadaš se da će se kulturno pomeriti.I stolice ispred izbacili.Uđeš u apoteku, jedna persona na tri šaltera, pa čekaš da završi sa minimum dvoje ljudi.
  • socko

    15.09.2016 10:08
    Kada ove sociopate, narcisi a generalno diletanti i ozlojeđeni nikogovići odu s vlasti, a otići će, od države neće mnogo ostati. Samo je pitanje šta će da ostane od društva, bojim se takođe ne mnogo.
  • Volim Varos

    15.09.2016 08:35
    Predlazem gradonacelniku da ucini napore i sacuva Varoske apoteke,koje cuvaju zdravlje gradjana i omogucavaju snabdevanje Varosana lekovima na manje atraktivnim lokacijama.
  • Joca

    15.09.2016 07:36
    sposobni i obrazovani
    Nemate vi pojma,oni ce nama napraviti novu i bolju apoteku,to su pametni obrazovani i sposobni ljudi.Jedini problem je sto nam ona vise nece ni trebati.
  • Mile

    15.09.2016 07:32
    sposobna vlast
    Kaznjavace narod ako se ne pregleda po drzavnoj preporuci.Koga ce kaznjavati za ovako katastrofalno stanje u zdravstvu.Dali njihovi obrazi imaju sposobnost da pocrvene.
  • nss

    15.09.2016 06:50
    nss
    da bi neko upropastio apoteku mora biti totalni idiot ili se to radi namerno je drzava ima drugi plan...ovo je dno dna i do ono napredno dno
  • Novosadjanin

    15.09.2016 06:07
    I treba tako
    Dosta je drzava upropastila firmi na isti nacin.... gazde se zaduzivale kod banaka sa kreditima da bi mogli i dalje da posluju...i na kraju kad treba da se plati drzava zamrzne dug... e to vise nece moci tako!!! Podrzavam odluku dobavljaca!
  • Jovan novi sad

    15.09.2016 02:33
    Apoteke Novi Sad
    Kupiće ih makedonac
  • summer

    14.09.2016 22:43
    @ns
    Gdine NS, pa upravo drzavne apoteke ne primaju plate mesecima, Apoteka Novi Sad, Apoteka Pancevo, Apoteka Sremska Mitrovica, Apoteka Sabac, a uskoro i druge...Ne svira njima radio, niti su neradnici, oni su upravo onaj deo zdravstva koji sam sebi zaradjuje platu, ali nikako da dobije iste uslove kao i privatni lanci, te nije konkurentan na trzistu...Prazne drzavne apoteke su SOS signal za celokupno zdravstvo...
  • NS

    14.09.2016 21:58
    Bas ih briga drzavna su firma i svira im radio bez obzira da li nesto prodaju ili ne!
    Da li znate neku drzavnu firmu koja nije u gubicima i da li znate neku drzavnu firmu gde zbog toga nisu isplacene plate?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna